Followers

Thursday, 12 February 2015

jjcm ipoh

ni nak cerita pasal JJCM ipoh, last week balik kampung ada cousin weeding otw nak balik Nilai tu, main contractor tempat hubby keje call ajak singgah ipoh dulu, dia nak belanja makan,

 mmg dah lama nak pegi kedai makan ni tapi tak berkesempatan

bila dah ajak so langkah kanan la

kedai makan ni kat tanjung rambutan, Mee Udang Ketam Sempoii Diraja  kedai dia biasa2 jer agak susah skit nak cari sbb dia kt shop lot kawasan perumahan je



hubby ambik nasi goreng special dengan udang ni... udang galah sungai tak silap tp mmg besar betulllll ngeri tengok :P

sampai tak nampak la nasi tu... pinggan ni saiz besar tau




kat sini mcm femes mee udang dia.. so aku wajib la order mee udang, dia buat stail tak berkuah sangat...

aku ambik tiger prawn ni, besar jugak tp dalam gambar tak nampak besar sangat,  ni kira udang saiz XL



mula-mula rasa kuah dia mcm biasa je... tp bila udang tu dah lama skit... dah keluar manis2 udang tu... 

perghhh mmg sedappp sangatttt.... ahkak bagi 5 bintangggg

serius tak tipu ni antara mee udang yang paling sedap aku penah rasa... mee udang kuala sepetang tinggal berbatu2 jauh nya compared too this  :p



pasal harga jangan tanya sbb orang belanja mmg tak tau...

tapi hubby kata main cont tu pernah order mee udang dengan 5-6 ekor prawn tiger besar2 semangkuk RM60 
boleh refer kat pic atas tu ada tulis harga untuk 100gram udang etc etc



tp kat sini air dia pun best2 tp tak smpt snap sbb bella tak menyempat2 nak minum
 
untuk bella  

bandung + laici + soda + aiskrim vanilla nama air ni Ombak rindu :) 


pastu mcm2 nama ada kelakar pun ada tp best2 jagung+ laici + aiskrim vannila pun ada 

besttt... makanan pun sedap



4 comments:

  1. iyee koo...mee mak jah tu harap rase sos jek sebenarnye....tapi mujur udang fresh so kire okey laa jugak nak hadap....

    gile terliur tgk udang segabak tu....terbayang fyda mkn lobster kat wadihana tuh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku rasa ni pun harga lebih kurang la kot tp ni bukan lobster kan ni mcm udang sungai jer lieya

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete