Followers

Wednesday, 24 September 2014

MH hotel ipoh

sampai ipoh terus cek in kat MH hotel mmg dah booking siap2 dah sbb risau cuti sekolah ni full ni pun last minit ni jer yang ada cari hotel yang ada swimming pool semua full
tak pe la janji ada tempat nak stay sementara tunggu papa buat keje

ni deluxe room RM170 / nite gov rate

snap gambar dulu sblm kita buat bed tester :)
 






 sawan cermin besar :)  






kitorang lepak bilik je berdua ngan bella papa settlekan keje petang dalam kul 6 baru keluar papa ajak main bowling :)




budak 1st time merasa pegi bowling... tak reti diam mcm dia nak bergolek jadi ball sama :)




balik tu makan nasi vanggey kat greentown business centre, nak makan nasi ganja dah tutup plak



antara hiburan tempat lepak-lepak kat ipoh malam minggu, stesen keretapi ipoh lepak tengok air pancut warna warni ni ala-ala KLCC youuuu :)

tak sangka orang punya la ramai mula2 sampai. tak la ramai sangat bila dah lewat penuh orang kat sini, selain lampu ni ada la jugak sewa car, motor toys tu untuk kids, ada sewa rollerblade, skutter macam-macam benda tak penah tengok pun orang buat sewa, ada giant bubbles memang meriah 




not bad la ipoh ada la jugak tempat nak pegi malam-malam :)

Tuesday, 23 September 2014

sentosa villa - last part

 so ni gambar-gambar hari nak balik tu, pagi-pagi dah kejutkan bella ajak morning walk ngan mama :)

 



aku jalan-jalan tengok chalet-chalet yang ada kat sini 

yang ni jenis hotel






lobby hotel, bilik-bilik belah atas

yang ni normal rate RM128 kalau tak silap







yang ni honeymoon suite, air terjun lalu betul-betul bawah chalet ni..
normal rate RM218  jer




 yang ni jenis bunglow, time ni ada chinese weeding kat sini kemain meriah lagi dengan suara diorang 

bunglow ni sesuai la kalau nak buat bbq n gathering boleh sumbat berpuluh2 orang, katil ada 4 queen jer la yang lain2 hampar tilam pun boleh :p




yang ni jenis family villa, dua tingkat belah bawah ada satu katil queen atas ada satu katil queem naik ikut tangga dari bilik bawah, yang ni pun menarik jugak kalau datang satu family anak dah besar2 boleh dok kat atas 

normal rate RM318










last but not least bergambar kenangan di belakang chalet kitorang sebelum balik :)








 



balik tu konon nak gi zoo skali hujan lebat plak terus je balik singgah la jugak kt kuala sepetang merasa makan mee udang mak jah katanya... mmm so so jer udang tak fresh mana pun ... yang sedap cucur udang jer licin kitorang bedal 




cuti-cuti malaysia kitorang diteruskan ke ipoh plak... 

to be continue :)

Friday, 19 September 2014

Sentosa Villa Taiping - Part 2


layan la pic-pic yang banyak ni sampai muntah ye citer tak banyak sbb kitorang mmg lepak villa je menikmati habis-habisan bilik tu :) maklumla semalam jer kan :p
petang tu lepas diorang bangun tidur kitorang siap-siap nak mandi air terjun, yang best nya villa ni air terjun burmese pool kt taiping tu lalu dalam kawasan villa ni, tenang betul dengan bunyi air dari belakang balcony kitorang mmg best bunyi ayam bunyi burung, sapa yang jenis nature lover memang sesuai bercuti kat sini

honeymoon lagi sesuai kat sini pun ada honeymoon suite bestnya auww :)


villa kitorang dari tepi dia dua tingkat atas tu villa lain ada tangga kat tepi untuk naik atas terus without kacau bilik kita






"mama jom mandi" konon jer berani ni











villa dari tepi  depan








 model cilik tak berbayar
 







kat sini ada jugak kandang rabbit dalam tu ada ikan n burung merpati






 bella takut bila masuk dalam air beria-ria menangis "papa nanak papa sejuk"
pijak pun tak nak dia geli pasir




 '

dah mcm kangaroo dah 






kat area sini dalam skit kira boleh la nak swim... 




sedap betul dapat berendam bawah pancuran air tu,  sejuk sampai ke tulang
 






 lepas berendam masing-masing dah malas keluar kitorang makan kat cafe dalam tu jer boleh la makanan so so jer, pic tak snap sbb mmg gelap area cafe tu nak snap mknn pun tak nampak hihi lepas makan baru keluar ronda-ronda area taman tasik bella pun dah terlena dalam kete terus balik villa