Followers

Monday, 26 May 2014

nasi ganja dan balik perak

weekend aritu kitorang balik perak, tapi kali ni tak balik kg, sebab parents aku stay ngan Yong aku kat simpang pulai

aku kalau ada kat ipoh memang panjang skit langkah ada jer nak ajak hubby merayap...dah siap list dah tempat-tempat nak makan, tapi mcm tak dapat jer nak pegi semua kan ye la kang Yong aku cakap apa plak tak makan kat rumah dia yang penting nak pegi makan Nasi Ganja Ipoh

lagipun mcm terhad skit sbb minggu ni la ABPBH, Piala Thomas bagi mmg hubby dok depan tv jer la jawapannya...

hari sabtu tu kitorang keluar pegi mydin gopeng beli barang-barang keperluan abah, beli pampers, beli ubat, abah aku dah lebih 6 bulan terlantar sakit akibat stroke, gout, kencing manis, sedih tengok keadaan abah

 syukur ada mak yang masih sihat dan abang aku nak jaga disamping kakak-kakak aku yang kat perak bergilir bawak abah datang duduk rumah diorang


okeh berbalik pada cerita balik perak... sabtu tu kat ipoh mmg panas lenting tak hingat nya... kitorang meronda sampai ke padang polo bagai sajer pusing-pusing ipoh 

si kecik ngan cousin dia ikut masuk kete dua2 lena tak sedar apa dah main dari celik mata tak tido2 

lalu mcd si gemok hubby ni teringin nak butterscoth sundae plak aritu singgah nilai abes... kasi dia chance lepaskan hajat nak makan... beria pejam2 mata sedap katanya

tak sempat nak rasa aku kuar dari starbucks abes licin dah aiskrim nya




aku plak pg starbucks sebelah tu 




pegi mydin punya la ramai orang, trolley abes.. terpaksa la masukkan bella dalam tu.. abang nya tu kemain rajin melayan bella.. tukang tarik, mama tarik tak nak, semua nak abang..abang..abang



bawak budak2 main kat playground



ahad tu keluar tanpa abang (cousin dia ) sbb abang tido.. tu pun sibuk nak bawak abang jugak

sekarang naik kereta nak dok sorang-sorang kat belakang... perasan besar



ikut mama ngan papa pegi makan nasi ganja...
kedai yang ada isu sebelum ni pasal tahap kebersihan, kali ni datang nampak dah bersih dah.. orang tetap ramai mcm tu jugak... setiap kali balik ipoh mesti nak makan sini



aku pun baru tau yang kedai ni mmg tak de cawangan lain, selama ni dok ingat nasi vanggey kat greentown tu cawangan dia rupanya bukan



lalu kot sini teringin jugak nak makan mee kicap yang femes kat ipoh ni.. sbb dah lama tak makan tapi mengenangkan dah kenyang makan nasi ganja tadi terus tak jadi singgah



singgah TKK minum ais jagung ni... tapi ntah rasanya mcm dah kureng plak dulu-dulu makan macam sedap jer... okeh tak nak makan sini dah


tu jer kisah balik perak... next time balik nak pegi makan kat kedai-kedai yang dah list tu.. harap-harap dapat la pegi :)



si kecik tu bila jumpa cousin cousin sampaikan tido pun kena paksa lupa nenen dia lupa segala

jom layan keek bella bergembira main kt kg :)


1 comment:

  1. Nasi ganja dengan mee kicap tu femes kan, hana tak pernah g ipoh. Nanti kalo g ipoh mesti try kedua2 menu ni.

    ReplyDelete