Followers

Monday, 2 June 2014

Pencarian taska area nilai


 Pencarian taska area nilai

start dalam awal tahun ni aku memang banyak bincang dengan hubby nak masukkan bella kat taska tahun depan, sebab bella pun dah besar tahun depan dah 3 tahun so aku pikir dah sampai masa dia kenal2 dunia luar, bergaul dengan ramai kawan-kawan, belajar skit-skit

duduk dengan pengasuh bukan tak ok cuma 

1. dia duduk berdua jer dengan sorang budak setahun jer, jadi tak bergaul dengan ramai kawan

2. tak belajar apa2 langsung kat sana, maybe setengah pengasuh rajin la kot nak mengajar tapi pengasuh bella ni aku nampak tak ajar pun, tak kisah la dia pun mungkin busy kan.. 

3. pastu masalah cuti, tau je la pengasuh ni rajin skit cuti ikut sukati dia kalau taska ni jarang nak tiba2 tutup tanpa sebab

so aku pun start-start la survey taska-taska area nilai tu, tak kisah la taska ke playschool ke tadika ke apa pun janji berkonsepkan belajar, banyak jugak jumpa banyak yang untuk budak 4 tahun ke atas, aku mula2 berkenan nak antar kat smart reader / q dess tp memandangkan kat nilai ni tempat dia shop lot belah atas jadi aku tak berkenan bab naik tangga tu..

so pencarian aku mmg taska bawah jer cari punya cari dah shorlisted kan antara 2 jer yang berkenan dan dekat dengan rumah,  satu tu pun tetap shop lot cuma satu je yang taska semi D

aku dah call dan bercakap dengan Teacher yang incharge

kiranya taska ni pun aku tengok dari gambar, kira love at the 1st sight la konon hakhakk 

comel kan??
 

sebab taska dia cantik, lepas tu godek-godek FB taska ni, nampak bersih,  pastu aku suka dia selalu update activity apa yang anak2 kita tengah buat sekarang kt fb jadi kita leh nampak la dari situ.. kawasan nak masuk taska tu pun ada security guard, parents akan di bagi access card untuk masuk, aku suka bab ni sbb nampak safety utk anak-anak kat situ.. 

utk student 4-6 plak ada class mandarin, piano, or swimming boleh pilih nak ambik class mana satu... yang tu nnti bila dah 4 thn cuba la dulu setahun tengok mcm mana kann..

masa call pun rasa puas hati la dengan layanan teacher tu, tinggal nak pegi tengok sendiri taska tu dan isi borang jer utk pendaftaran tahun depan

harap2 dipermudahkan segala urusan kami dan berakhirlah pencarian taska bella disini

13 comments:

  1. fuuuhh cantek blog baru mama bella!! ade hikmah jgk password lupe kan =p

    waaahh, bella dh nk g skul next year eh? belajo rajin2 ye bella comel =)
    btol tu kak.. tu la mslh kalo hntr anak dkt pengasuh ni, asek la cuti je...tp hntr dkt taska pun ade buruk dia...senang citer ade baik buruk nye hntr dkt taska n pengasuh ni =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. gediks : kannn tu la dok taska risau kan berjangkit penyakit plak bila dah ramai.. mmg ada pro n cont tapi tu la nak tak nak kena jugak :(

      Delete
    2. sakit tu adat la kak...tp doc dkt az zahrah ckp, bl anak dr kecik dh dok taska n dh biasa sakit nnt antibodi dia kuat. kalo yg 5-6 tahun baru nk g taska, masa tu diaorng baru akan sakit2 sbb antibodi x kuat mcm bdak yg dh dok taska dari baby.

      Delete
  2. Yat, hana pun mcm kena hantar Naurah ke taska next year. sedih pulak rasa. Sebab tempat kerja dah pindah jauh so takut tak sempat nak hantar naurah ke rumah BS nanti. Tapi till now tak cari-cari lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hana : kena cari cpt nanti taska penuh tu la ikutkan kesian tapi nak buat mcm mana kan :) inshallah diorang leh survive kita doa jer

      Delete
  3. selamat bersekolah bella! amna kitorg x plan pape lagi sbb takut tak terhandle nak hantar anak 2 tempat berbeza huhu

    ReplyDelete
  4. hehe tak pe bella dah kena pikir dah tu, dia pun dok ckp nak pg school so hantarkan jer :)

    ReplyDelete
  5. Salam kak..nama ape ye taska ni?stakat ni ok x?area nilai kt mne ni?

    ReplyDelete
  6. Salam kak..nama ape ye taska ni?stakat ni ok x?area nilai kt mne ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok sangat... taska zaza cerdik nilai impian

      Delete
  7. maaf nak bertny, sy tgh seyvey taska di nilai.bole bgtau nom tifon taska zaza cerdik neh x?sy nak kol..dlm fb taska zaza xde plak nombor tifon.

    ReplyDelete
  8. 067998090 (Taska Zaza Cerdik)

    ReplyDelete