Followers

Wednesday, 28 January 2015

kuala pilah

gigih ajak hubby pegi kuala pilah ahad lepas sebab nak pegi kedai emas kuala pilah, sbb tgk emas kt sini RM170/gram ...asalnya plan nak balik kampung tapi nenek hubby plak tak de kat kampung.... hubby ckp tak pe la pegi je la kuala pilah kalau nak pegi bukan jauh pun dari nilai, 


pegi la ahad tu, gerak pun dah tengahari sbb hubby nak singgah makan kat restoran nelayan kat rahang tu, ikut highway lekas, masuk seremban singgah makan dulu 

kitorang mmg biasa makan kat sini kalau datang seremban... ada dalam entry aku kat blog lama,  aritu tak banyak lauk dia maybe sebab kitorang sampai lambat kot... ada rusa je yang menarik, biasa kitorang makan landak,tapi tak de plak aritu...  

-location : shoplot betul-betul depan sekolah kebangsaan rahang

masak lomak daging rusa... 

sedappp ambik ni je ngan sambal ala2 sambal gesek dia tu



lepas makan terus gi kuala pilah... emas utk hari ahad tu 143 boleh la sbb kat tomei masa tu 170 segram..ok la


aku nak tambah charm je untuk emas pandora, tapi tak banyak choice sangat sebab bnyk kedai tutup rupanya hari ahad... kalau nk pegi better pegi sabtu la kot...semua kedai bukak,  tambah la jugak spacer skit tp murah la dari beli kat kedai2 emas mcm tomei, habib semua tu...






pastu alang2 dah pegi nmpk kedai basikal beli plak basikal kat si kecik tu.... dah janji dari dulu nak belikan kalau dia tak menangis pegi school.. dapat la basikal sebijik, pilih sendiri nak color red, mama dia berkenan color blue pun tak nak, nak red jugak walaupun tak pandai lagi color red :p



 harga RM100 ok la


dah beli siap kayuh sampai keluar kedai walaupun tak pandai lagi kayuh masa tu... :) tengah excited katakan sehari je main kt rumah dah pandai kayuh laju dah siap nak langgar kaki papa dia... :p



otw balik sempat la singgah beli daging salai opismate pesan dengan ayam kampung salai... fuhh sedap btol bila dah masak rasa mcm mkn nenek2 masak je aroma asap tu .... lain kali balik kampung boleh la beli lagi sedappp



pic dah siap masak je ada tak sempat nak snap kt kedai salai tu, memang sedappp.. puas hati




seekor RM28 utk ayam, daging RM28 jugak satu pemanggang, itik RM42 


No comments:

Post a Comment