Followers

Tuesday, 6 January 2015

1st day at school

semalam start hantar bella kat Taska... aku panggil school jer sbb bella kan tak pernah dok taska dari 3 bulan sampai la skrg dok ngan pengasuh tu pun sampai tghari jer pastu stay ngan nenek dia... memang dah terlebih-lebih lemak dah budak sorang tu, nenek dia jemput dari rumah pengasuh bawak pegi kedai beli itu ini.... 

skrg rutin terpaksa berubah kena pegi school dari 7 pagi sampai 5.30-6.00 petang...kami mengharapkan dia ok dah boleh sesuaikan diri dia dengan keadaan sekarang..aku tak risau dia melalak2 sebab dia bukan jenis suka nangis cuma risau dia sedih :( aku pun sedih nnti huwaaaaaa.....

terpaksa cekalkan hati hantar dia... smlm aku ambik cuti konon nak stay tunggu dia tgk2 teacher dia dah tggu depan pintu mcm tak bagi parents masuk :( okeh la aku pun melangkah dengan berat hati meninggalkan anak berdikari :(....... semalam nampak ok jer bila dah tgk friends ramai terus tak pandang dah mama dia ni....



ni pic sebelum pegi school sempat suruh aku snap pic dia dulu sebelum keluar rumah



tengahari tu teacher dia whatapps aku... lega la sikit dengar dia ok Alhamdullilah




 petang masa datang ambik dia.... excited nampak muka aku depan pintu terus menganga2 jerit2 nak ambik beg nak balik cepat-cepat



ok la balik tu interview2 dia, dia ckp ramai kawan, makan ni makan tu tidur kat bilik aircond.... tapi teacher dia ckp bila petang dia merengek skit ckp nak mama... bila teacher pujuk ckp kejap lagi mama datang ambik... so dia ok balik




picture ni aku cilok dari FB Taska Bella... yang depan tu semua budak lama... yang belakang semua budak 1st day.... hahhahaha bella dalam bulatan :p nampak skit jer hehehehe



smlm aku tengok diorang buat aktiviti gunting-gunting tampal2 kenalkan nama masing-masing...  mcm ni



haihhh arini punya cerita plak pagi-pagi kejut ckp tak nak pg school nak pegi rumah makcik..(pengasuh lama) pening kepala mama nya sib baik makan pujuk sampai depan taska tak nak turun plak buat2 sleep haihhh bella makin banyak akal skrg


tapi sempat jugak suruh aku snap gambar-gambar dia pagi tadi... dalam pada tak de mood tu...


 cedihhh :(



biasala kan baru nak sesuaikan diri... budak baru 2tahun 6 bulan mcm dia, sedangkan kita yang dah tua ni pun lmbt nak sesuaikan diri kt tempat baru.... 

it's ok take your time baby... i trust u my little girl :)


No comments:

Post a Comment