Followers

Monday, 18 August 2014

open house, beraya sana sini

ni entry sekali harung namanya, dari start balik dari kampung raya aritu open house sana sini, last week full weekend tu pegi open house 7 buah rumah, minggu ni plak 3 buah rumah jer

nasib baik la bella sekarang dah senang nak bawak ke mana-mana dah boleh main tak kisah n mengaruk nak balik legaaa banyak dah sekarang memang siap2 spare bawak baju dia 2,3 helai dalam beg salin bila perlu 


ni masa baru-baru balik straight dari kg hubby kitorang beraya rumah kawan hubby  





jeling papa, sbb kena marah panjat baby chair :p



 beraya kat banting rumah opismate




yang ni lari kejap dari segala open house pegi tengok wayang kat Pall Mall seremban 1st time bawak budak ni pegi tengok movie ok gak tak meragam langsung stgh jam jer happy nya pastu pengsan lena sampai abes heehe... pass boleh bawak lagi :p

makan-makan kt seoul garden... sedappp





 yang ni pegi melawat baby baru lahir , wife kawan hubby kat Jalan Kebun Shah Alam bella suka sangat ngan baby happy la dia sibuk nak pegang-pegang baby tu,.. tak nak bawak balik tak bagi hihi



ni last week punya cerita hari sabtu pegi kenduri kawen kat kajang, Bella suka sangat la tengok pengantin kemain seronok tengok pengantin pakai cantik-catik ... dari kajang terus ke Open house cousin hubby kat Taman Andalas Klang, dari kelang terus ke subang bistari, open house pakcik hubby tak leh miss ni siap ada kambing golek our favorite :p dari Subang ke Equine Park Seri Kembangan Open House Makcik Sedara hubby aku dengan dress nya nasib baik la dress tu selesa siap dengan wudhuk friendly, nursing friendly...senang banyak walaupun anak kecik al maklum la si bella tu tak wean off lagi :p







 hari ahad plak pakat2 pakat ngan cousin hubby berkumpul kat rumah baru cousin dia kat ampang, nak bawak budak2 mandi swimming pool kt rumah dia, 3 orang je cicit yang ada sorang lagi baru 4 bulan, sorang lagi tak dapat datang diorang pegi India bercuti 




mommie2 pun join skali 


  
ambik aura nak dapat baby boy :p




ni plak semalam lepas balik dari swimming class bella, terus terjah rumah Lieyalatif dia ajak beraya n saing pegi open house rumah opismate kitorang  iqa 

open house ni kat putrajaya alang-alang dah pg class kat putrajaya, dah sebulan tinggal kelas nasib baik bella tak lupa lagi skill risau jugak kan maklumla budakk

ni rumah iqa, sedap-sedap belaka, ada laksa penang, laksa kelantan, spagetthi, pulut rendang mcm-mcm 





last2 balik balik ke rumah lieya lieya ajak lepak-lepak nak bagi anak2 main sama hihi tq la 2 kali datang beraya malew kiter :)

 best betul lepak belakang rumah dia sejuk jer sambil melayan anak-anak beriadah...macam-macam ragam anak-anak tengah panas lenting pun tak peduli janji dapat berlari sana sini

anak dara saya dan anak dara FydaRahim 

 

 si Bella tu tak nak kalah, main ngan anak-anak lieya mcm pandai kayuh jer eksyen jer lebih tu hihi



masing-masing dengan basikal, car, push car seronok la tengok aksi diorang ni




terhibur masing-masing dengan karenah anak-anak sekali sekala dapat berjumpa mcm ni bukan senang :)










ok bye... tu jer cerita mama kitew kiss kiss from Bella n Dayyan muahh :)


 



4 comments:

  1. tu lee...bile dah anak dah besar baya2 bella ni mmg syok jalan kan .... mase baby je renyah2..skrang dah syok jek...lagi2 bella pun jenis suke jalan....

    laki aku lepas kes naik bmw tu kemain bekenan betul die ngan bella.....hahaahahhaaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok tengok diorang dah besar ni mcm2 peel kan.. haha en shah

      Delete
  2. Alahai.. comeynya baju dia
    . Geram tgk bju bdk2 kecik..

    Tgk part bju belang pink biru tu.. eyh.. mcm pnh tgk.. scroll down.. la.. bru tahu.. geng lieya rupanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah kitorang opismate :) geram kan masa kecik ni la boleh gaya2 kan nnti dah besar dah mula nak pilih baju sendiri kan hihi

      Delete