Followers

Monday, 21 July 2014

semperit susu


tahun ni biskut semperit susu ni tetiba plak jadi femes...sbb senang nak buat kot bahan pun skit jer jadi tak perlu belanja banyak, dari nak beli sebalang RM20-30 kan dah boleh jimat berganda bermodal kan RM12 dah dapat 2-3 balang dah jimatttt jimatt :)

dengan aku sekali tergoda nak buat 

semalam gigih la menekan semperit tu bila petang pengsan dah hihi

ni la rupa semperit aku, sajer buat yang fesyen panjang ni sbb hubby suka yang mcm ni



Bella pun suka tak abes-abes "woww tar (star)" keje dia mengorek star tu biskut makan la skit bila tanya sedap tak " dapp" katanya dia mana penah ckp tak sedap hihii

ni nak share resepi

tepung jagung (aku guna 400gram)
butter (aku pakai anchor 225 gram)
susu pekat manis 1/2 tin
essen vanilla 


cara-cara:
kacau jer butter + susu, letak essen vanilla, letak tepung sampai jadi doh pastu bakar 20-30 minit siapp

biskut paling senang dalam dunia...cuma penat nak menekan tu je la kan ... ni esok nak raya malam ni pun leh buat lagi ni 



** berangan nak buat biskut suji plak, kerepek popia nestum dah siap adik beradik order lagi  harap-harap rajin la nak buat :)


2 comments:

  1. ooo akak pkai tepung jagng semata ye? mil sy wat hari tu dia campur sket dgn tepung gandung sbb xnk bg sekut tu lmbut sngt

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak lembut pun aien keras jer yang resepi MIL buat dulu2 lagi lembut tak sure dia pakai apa rasa mcm campur tepung custard

      Delete