Followers

Wednesday, 3 September 2014

KL bird park


sempena cuti merdeka aritu, kitorang tak de pegi mana pun just kenduri sabtu tu, ahad tu mmg dok rumah je dah boring dah, ahad malam tu plan nak bawak bella jalan-jalan tapi tak tau nak kemana, hubby suggest pegi KL bird park 

baru-baru ni dah bawak dia pegi zoo negara, pegi aquaria, pegi petting zoo kat Farm in the City tu, nampak la bella mmg suka pegi tempat-tempat mcm tu, dia mmg suka tengok animals, yela budak kan mana de tak suka hubby pun jenis suka pegi tempat2 cam tu, aku layankan je ok jer dari asyik gi mall je kan anak pun tak leh explore apa2 :)

so isnin tu dalam kul 9.30 gerak dari Nilai, sampai sana kul 10 lebih ok la hari pun tak panas sangat kat dalam tu pun banyak pokok so mmg redup je sepanjang jalan... 

 
 ticket - adult - RM25
          - bella -  FOC


tunggu mama beli ticket



bergambar dulu kat entrance





ni gambar-gambar dekat dengan entrance tu masuk jer aku kolam penuh dengan ikan n bagau-bangau ni lepas bebas je bella suka sangat terjerit-jerit tengok bangau tu lalu depan dia bila suruh pegang dia seriau jugak






 siap bertenggong sebelah bangau tu lagi






 kat sini yang lama nya dia berkenan sangat tengok bangau tu tangkap ikan-ikan dalam kolam tu


cuakkk bila bangau tu lalu betul2 depan muka dia padahal tak kacau dia pun :p




yang ni kat world of parrot

parrot putih ni keje dia korek2 tanah yang ada kat situ org yang jaga dia ni ckp ntah apa dia cari mmg keje dia korek la tanah tu sampai berlubang-lubang



 dia tak suka pompuan, dia nak gigit bella masa bella pegang dia haha dasarrr!!! gatal sangat bird ni :p


kat sini boleh bagi burung makan, kitorang beli la RM2 ingatkan makanan dia mcm biasa la biji2 gandum ke apa rupanya susu kauuu.. hebat burung minum susu



tak yah nak angkuh sangat aby...  bagi makan parrot jer pun :p









 bella tu cuak sebenarnya takut burung tu terbang kat dia tu yang muka keras jer kt situ :)



mama pun nak merasa bagi jugak 

balik rumah tanya bella 
mama : bella tengok apa tadi
bella : ngok bird
mama : bird tu buat apa bella?
bella : bird inum tusyu, papa fuap (bird minum susu, papa suap)

pelat jugak anak aku rupanya haha :p




ni masa bird show, pukul 12.30 start show dah stenbai awal-awal chop tempat, kat situ plak ada playground adoii jenuh plak la melayan si bella main, aku ckp la kat rumah pun main playground.. pantang nampak



 orang lain dok diam dia memanjat sampai ke tangga atas tu.. aku biarkan je jangan sampai jatuh sudah la


#takdekejetunggubirdshowstart 




always be my baby selfie-selfie dengan bella :)  



tak tangkap pun gambar show... seronok tengok sampai lupa nak snap :) 

abes jer show suruh bella bye-bye bird...

dia ckp..

bella : bye bird umpe agi bel nak gi men down (bye bird jumpa lagi bella nak pegi main playground) 

cehhhhh... rajin sangat la nak melayan ko je kt playground tu...




 burung ni paling comel aku jumpa color mint hahaha



 ololololo bella konon nya berani la tu sekali burung tu gerak nak terbang....


terus bukak langkah.... lariiiiii hahahah
















mostly burung-burung kat sini lepas jer... best!! sebab anak boleh sesukati kejar... jinak-jinak plak tu... berbaloi sangat datang bawak anak cuma satu jer la makanan semua mahal normal la tempat mcm ni mmg mahal kan... so bwk la dalam beg air mineral siap2 n biskut2 ke sandwich ke untuk anak... :) 

air mineral RM4 ye... pitammmm :p


2 comments:

  1. Seronoknya. Naurah suka sgt bird. Kat sini mana ada tempat mcm tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nnti kalau dpt datang KL bawak naurah k :)

      Delete