Followers

Tuesday, 21 October 2014

aktiviti homeschool


fuhhh lama giler tak cerita pasal aktiviti homeschool bella, tu maknanya mak nya semakin hari semakin malas :p hahaha dulu boleh kata every weekend aku akan google homeschooling activities yang sesuai dengan umur bella n buat kat rumah dengan dia... dalam blog lama aku banyak entry pasal homeshooling ni kat sini, sini, sini


aritu aku terperasan satu entry pasal aktiviti yang boleh buat by using wooden block ni kat link ni... 


ada 10 aktiviti yang disuggest kat sini.. ok la


kebetulan bella mmg ada org bagi hadiah birthday wooden block tu..bella punya sebijik cam ni



 so aku pun buat la

 eja nama dia, suruh dia match kan...

ok la dia boleh buat... maybe sbb biasa buat dalam iphone kot...



aktiviti yang disuggestkan tu pun aku buat jugak skali alang2 dah kuarkan benda alah tu kan... tp part yang mengira-mengira tu blom lagi la sbb anak aku blom pandai mengira pun.... aku buat yang susun block.. kenal gambar, sorting colors semua tu




pastu terlebih rajin skit buat craft activity... sblm ni pun ada jugak buat dengan bella kat entry blog lama kat sini, & sini




yang ni kena rajin skit la, guna color la buat caterpillar tu dulu guna kotak telur... aku pun buat cincai jer.. janji ada rupa :p

pastu suruh dia tolong-tolong color....


 ok dah siappp.... cantik tak caterpillar kiter :)




tu jer activities yang kitorang buat setakat ni.... nanti kalau ada aku update lagi k :)


4 comments:

  1. bagus rajin ko mengisahkan homeschooling nieh .... budak2 pun hepi kan dpt buat art gini.... masuk sekolah nanti dah tak tekejut nak buat aktivit mcm ni sbb dah terbiase buat....

    ReplyDelete
    Replies
    1. bella ni geli water color aku kena biasakan nnti dah masuk taska leh la dia join skali nnti dia sorang plak tak buat :)

      Delete
  2. haah... rajin ar mama bell ni. nnt mummy medina nk hntr medina dkt mama bell blh x =p
    skrg ni mummy medina stop ajar dia read book sbb stress medina asek gigit sume book2 tu je....

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan stop ainn.. nnti ko nyesal

      dpt sehari 15 minit pun jadi la ko penat mcm mana pun pliss ajar sekejap jgn bg dia pegang kalau dia gigit... ko je pegang flash card sambil dia lari pun tak pe janji dia pandang :)...

      Delete