Followers

Wednesday, 8 October 2014

hari raya korban

tahun ni turn balik kampung hubby sepatutnya... tapi nenek dia tak berapa sihat nenek dia datang stay kat nilai, so kitorang raya nilai jer la, tak pe la hari raya korban je pun ...
tau je la kalau tak balik kg ni aktiviti nya makan tido jer la kat rumah nak keluar pun malas....

pagi raya bangun awal, sebab dah niat nak solat raya kat masjid putra, Putrajaya,
last minit plan cakap kat hubby niat nak solat raya kat sana nak bawak bella, 

dengan harapan jumaat tu ada jual telekung kat jualan opis... nasib baik ada orang jual minggu tu.... Alhamdullilah rezeki bella Allah permudahkan....telekung RM20 jer

happy tak terkata bila dapat telekung tu... siap2 ckp kat dia 

"mama wash dulu, esok ikut mama solat kat masjid tau... "
"okey"

hari sblm tu, dapat puasa sunat hari Arafah... Alhamdullilah berbuka plak dengan kepala lemang + rendang daging MIL buat ni... nikmatnyaa :)

 

 telekung untuk bella :) jadi la nnti dah besar skit mama beli lain ok

 

 wefie otw ke masjid






Alhamdullilah dapat bawak budak kecik ni solat sama... pakai telekung tapi tak nak ikut solat tapi nasib baik dok elok je time mama solat... terima kasih bella sayang :)




sampai-sampai surau nampak cow kemain suka dengar cow tu berbunyi dia ckp "isk cow ni bising"









suka betul dia dapat tengok sanggup berdiri tengah panas janji dapat tengok dari dekat tak takut plak tu, aku tengok dari jauh jer dia tengok dengan papa dia dari ikat lembu sampai sembelih slumber jer tengok darah semua... idak la mama ngeriii



dia dah pandai cakap ni seronok jugak macam-macam cerita la keluar 



tu dok sibuk bercerita dengan kawan papa dia...



kalau ada rezeki tahun depan niat nak buat korban untuk bella plak Inshallah, KALAU.....:)
skrg pun satu bahagian dah RM550 lagi lambat lagi mahal kan...



4 comments:

  1. yat, kepala lemang tu maksudnya lemang bahagia hujung sekali ke macam mana? haha ritu beli lemang, yg hujung tu lembik, hana buang. kiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah ada setengah mmg lembik btol mcm tak leh mkn .. tp yang ni hujung skit je lembik skit sedapp try mkn hehe

      Delete
  2. Sdpnya kepala lemang tu.. rasa lemak2 kan.. comey sgt si kecik pkai telekung..

    Hi hi smngat dia tgk lmbu kna smbelih tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdullilah dapat bawak dia rasa solat kt masjid n tgk korban... tu yg excited terlebih :)

      Delete