Followers

Wednesday, 1 October 2014

rabbit fun land bukit broga

last week bawak bella pegi rabbit fun land bukit broga

aku kan mmg cukup berkenan bawak anak pegi tempat-tempat mcm ni, selain anak bapak nya pun suka dari aku ajak pegi shopping mall kang bapak nya boring :p 

sebenarnya tak la purposely nak ke sini, mil suruh hantar barang kat rumah makcik hubby kt semenyih so alang-alang  aku teringat lieyalatif bawak anak dia gi sini before ni, terus tanya dia details 

lepas siap2 makan kat rumah kitorang pegi dalam kul 4 cam tu nasib baik hari pun mendung-mendung tak la panas nak bawak si bella tuh..



 entrance

masuk sini tiket RM5 
makanan binatang (carrot) RM10 



hubby yang enjoy bagi makan binatang, anak nya semua takut... mengekor je belakang bontot papa dia bila dekat lari :p 


dulu masa dia setahun lebih bawak pegi Farm in the city tu kemain berani lagi bagi makan rabbit pe semua skrg takut plak... haihhh








seladang yang besar gilerrr... ngeri tengok 



ooo kat sini ada pony ride jugak RM8 per ride

kitorang tak la naik... Bella? jauh sekali.. hehee dia dulu lari





 kambing ni papa suruh tangkap gambar sbb lagi besar dari aku... tp dlm gmbr cam aku jer lagi besar :p






rabbit jer la yang bella agak berani skit tu pun nak pegang-pegang mmg tak la....  boleh tahan besar jugak la kandang rabbit dia boleh la nak lari-lari kejar2 rabbit tu... rabbit ni punya la kenyang hari-hari org dtg bg makan sampai kitorang bg makan dia dah tak nak dah binatang besar-besar yang sibuk menganga, mengembek nak mintak makanan



 



 




 

 








  monkey pun makan carrot....lumayan :) garang monkey ni, hubby punya suka melayan gadoh-gadoh ngan hubby sbb acah-acah tak bagi makanan kat dia... kemain lama hubby kat sini melayan monkey ni

  
angsa pun ada






kalau kebetulan lalu area semenyih boleh la singgah bawak anak-anak, kalau datang dari jauh tu cam mmmm tak la berbaloi sangat kot duit minyak lagi hihihihi.... 

ok la not bad, banyak jugak binatang yang ada, cow, goat,sheep,pony, horse,deer, rabbit,monkey, duck, goose etc... for RM5... worth it!!!


No comments:

Post a Comment