Followers

Monday, 13 October 2014

kambing golek kat kenduri aqiqah & birthday

sabtu lepas cousin hubby buat kenduri aqiqah & birthday anak bujang dia... menu kambing golek... pagi-pagi dah bising soh hubby siap cepat nak makan kambing puas-puas hahaha aku ngan hubby mmg hantu kambing pantang ada kambing golek sure meratah banyak2 


sedap kambing dia siap dengan mashed potato, salad & 3 jenis sos

tengok gambar ni balik terliur dah :p


pagi tu kenduri aqiqah nya tak de la naik2 buai dah dah setahun anak nya hehe.. kang runtuh plak buai tu 

petang dalam kul 2 dia sesi potong kek... bella mmg tak abes-abes doks sebut "pi you you iskandar" (happy birthday to you) tak sabar2 nak potong kek dah mcm dia punya birthday plak... 
dah besar anak mama dah paham dah birthday kena potong kek bagai :)

kek football untuk satu-satunya cicit boy sebelah hubby setakat ni....

 next boy adik bella huwwwaahuwaa huwaaa... :p



aku sajer letak bella dekat situ sbb bagi nampak dalam gambar... sekali dok rapat giler sampai ke sudah, berkenan kat kek tu sibuk mintak patung atas kek tu

birthday boy ngan mama n papa belakang tu tudung biru maktok yang muda jelita :)




cerita pasal belon plak dah 2 minggu mintak nak belon... pantang lalu kt kedai2 ada belon je mintak aku nak belikan manjang lupa la, pg pasar malam elok plak 2 minggu berturut2 yg jual belon tu tak bukak kedai.... ni nmpk kt umah kenduri dari dalam kereta dah jerit nak belon... main puas2 sampai lebam :)


anak happy dapat party packs... mama & papa happy dapat makan kambing... ok dah jom balik :)




4 comments:

  1. terliurrrrrr...aku dah le suke kambing..... tingat lagi kesedepan mase mkn aqiqah bella aritu....

    bella mcm dayyan laa suke bellon....mase besdey tempat medina berbijik2 cilok masuk keter..sesak napas aku tgk belon byk sgt...

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyeee lepas ni nak cari kenduri aqiqah sapa lak nk mkn kambing hahaha... haa si bella tu berkenan sungguh ngan belon sian anak aku org ambik belon dia sampai meleleh2 air mata nangis beria... punya la syg belon tu :)

      Delete
  2. Salam, hepi belated b'day buat anak sedara sepupu; bella pun samalah :) InsyaAllah jadi anak-anak berguna.
    Saya suka belog banyak gambar :)

    ReplyDelete
  3. bell.. suh mama beli belon byk2.. mama ni.. sian bell kena tunggu lama2 taw.

    ReplyDelete