Followers

Tuesday, 4 November 2014

Langkawi Day 2

Langkawi Day 2

hari kedua tu pagi-pagi kitorang plan nak JJCM breakfast kt tosei telur kari kambing, kat area kampung ulu melaka.... kitorang keluar awal sbb takut tak jumpa kedai tu, Alhamdullilah jumpa jugak akhirnya walaupun ada sesat skit

tosei dia lembut sedap... tak jumpa yang sama kat sini makan plak ngan daging kambing tu.. mmg terbaik... wajib try kalau sampai Langkawi



lepas makan terus ke jetty untuk aktiviti mangrove, mlm tu try survey boat kat pantai chenang dia mintak RM400 giler mahal nak mampusss.. last-last ambik dengan orang yang mmg lieya penah ambik masa dia pegi last time RM220 jer satu boat 3 jam

 
 





 kat Kilim Geoforest Park






ni gua apa tah lupa :p




gua kelawar



 fish pond kat sini best jugak stop tengok-tengok ikan dalam sangkar...
 bagi makan ikan pari




 






stop kat pulau apa tah nama dia ni serius aku lupa, kat sini dia bagi masa 40 minit untuk mandi... tapi kitorang mmg dah plan tak nak turun pun malas nak basah-basahkan baju


 

lepas mangrove kitorang terus ke buffalo park, sajer nak try rasa icecream buffalo milk dia... n tgk kerbau, tmpt ni agak baru jugak la kot sbb tak ramai yang pegi...elok je sampai hujan plak... terus spoil skit la dengan bau kerbau makin kuat, nak masuk tengok pun cm payah sbb hujan






entrance fee RM3



 


lepak-lepak makan icecream, n snap2 gambar sementara tunggu hujan reda

semua product-product berasaskan susu kerbau



 


icecream dia ok la jugak ada rasa lemak lain skit dari icecream biasa... 

RM2


try minum susu kerbau yang dah dimasak



 kat sini ada tempat proses mozarella cheese

 


 buffalo feeding
pantang suap kerbau ni mengangga sajer tarik kemain kuat plak tu...




lepas tu terus lunch kat jom ikan bakar... aku ambik ikan keli bakar, dengan sotong, 

RM8 total 

ni gambar hari kedua makan aku ambik siakap bakar



 lepas lunch, balik mandi solat semua hujan pun dah reda kitorang terus pegi sky cab... naik cable car


aktiviti ptg sambung next entry



2 comments:

  1. ishh bnyk nau yg lupe nyer la mama bella ni !!
    yg gua tu nama dia gua buaya....yg pantai tu nama nye pantai cherita
    ok bye =p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha... ok tq ainn serius tak leh recall :p ok bye

      Delete