Followers

Tuesday, 11 November 2014

Langkawi Day 3 & 4


hari ke -3 ni pagi-pagi bangun terus pegi ke pantai belakang underwaterworld
bergambar dulu kt pantai chenang ni... kat simbol langkawi ni


















 









hari ke -3  ni kitorang breakfast kat Nasi Dagang Pak Malau, dekat dengan Makam Mahsuri

sedap sangat dengan view yang cantik tak cukup rasanya sepinggan :p



 lunch plak kitorang makan lewat skit, sbb kenyang makan pagi tu, lagipun kitorang cari-cari restoran bamboo tak jumpa jenuh waze, tanya orang pun tak tau last-last kitorang decide makan kat Restoran Wan Thai....sedapp giler
  
JJCM ni nnti aku cerita details kat entry lain


hari ke-3 ni mmg aktivitinya shopping habis-habisan kitorang survey dari satu kedai ke satu kedai untuk membeli... n borong semua coklat hari ke 3 ni

untuk beli coklat kt HIG mmg best la selesa, tapi kedai wira langkawi lagi murah, kira murah banyak la jugak 2-3 ringgit... yang ni korang kena pandai-pandai la survey sbb kitorang pun terkena la jugak utk certain-certain barang, dah beli rupanya kt sinun lagi murah...

then pastu pegi plak kat kedai Langkawi Saga..pun sama coklat dia murah n kbtln masa pg tu kedai tu buat sale bnyk barang sale dlm 30% utk tefal, vision semua
 tapi tak pe la tu namanya tak de rezeki kita kan... :)

aku sempat beli vision loose kt wira langkawi ni.. sbb aku mmg tk nk beli set..

aku beli 2.2 liter punya periuk tu RM119, kat saga pun harga sama, kt the zone underwaterworld pun sama 

malam tu repeat makan kt EE burger, masing-masing order menu lain-lain plak

esok nya dah tak de pe, kuar breakfast, siap-siap barang semua cek out, lunch kat Jom Ikan Bakar skali lagi lepak lama-lama pastu round satu island.... sementara tunggu flight balik...

Alhamdullilah selamat pegi dah balik... happy semua pun dapat memborong barang yang nak beli kat sana

beg pun dah beranak pinak mari la kita pulang :)


 antara hasil shoppingan


 

coklat-coklatan

M&M dispenser - RM44.50 (wira langkawi)  kt HIG RM47.90
M&M fan - RM13.90 (wira langkawi) kt HIG RM15.90
hershey miniatures & reese - RM12.90 
M&M peanut butter -RM18 (HIG)
hersheys drop - RM12.90 (wira langkawi) 
daim- RM38 for 3 (wira langkawi)
Daim Snax -RM11.90 (the zon) kt Langkawi saga RM10.50
kinder country -RM9.90 (Langkawi saga)
nutella n go - RM4.70 (Langkawi saga)
nutella 375 gram - RM11.50 (The zon)
Toblerone - RM3.90 (The zon)




periuk Vision loose 2.2 liter - RM119 (wira langkawi) saiz besar 3.7 liter RM125 kt the zon & Langkawi Saga ada jual kat idaman suri tak de jual loose
Pan Tefal 24" -RM59.90 (idaman suri) kt tmpt lain pun harga sama 
sudip tefal - RM9.90 (idaman suri)




 

4 comments:

  1. saya belum pernah sampai langkawi..kesiankan??

    ReplyDelete
    Replies
    1. laaa yeke tak pe nnti ada peluang pegi tau... best utk habiskan duit :)

      Delete
  2. salam kenal ..blogwalking dan follow ;)
    pls follow me back

    ReplyDelete
  3. salam kenal jugak thanks sudi singgah

    ReplyDelete