Followers

Wednesday, 5 November 2014

popsicle activities - homeschool


1st activities

color sorting...
 
aritu sempat la pesan kt kwn yang kebetulan ada kt DIY beli batang aiskrim color-color ni :) leh la buat apa2 activities ngan bella.. ikutkan bnyk activities yang boleh buat tp ikut la kan tahap umur n kemampuan anak sendiri... 


dah selalu kan buat activity ni kat bella, utk umur dia mungkin tahap tu je kot yang dia mampu buat haha sbb dia tak la pandai lagi nak kira ke apa so buat activity color sorting ni jer tapi color ni ada 6 color bnyk skit la before ni buat kat bella dalam 3 - 4 color je...






aku guna cawan-cawan plastik ni n siap-siap letak satu color each... so bella dah boleh ikut la color apa yang ada  dalam tu...




 


2nd activities  

counting...

yang ni aku tolong bella la sbb dia tak pandai lagi kan






 

 
 




 ok dah siappp


pastu bila buat balik.. aku biar dia je buat aku tak tolong... dia buat sukati dia ikut color numbers tu....

tetap sorting by color... :p


3rd Activities

learning shape 

nampak tak rupa shape? haha belasah la...


 ni antara shape yang bella dah kenal, star, triangle, circle, square, lg satu shape yang dia kenal les (love) :p


No comments:

Post a Comment