Followers

Monday, 3 November 2014

Langkawi Day 1


Langkawi Day 1

ni cerita cuti-cuti malaysia ke Langkawi last week
malas nak simpan gambar dalam phone jadi mari la kita buat entry siap-siap :)

kitorang pergi ber 5, bertolak ke langkawi hari ahad 26 hb tu flight kul 1.50 pm dari KLIA2 sampai Langkawi ngam-ngam kul 3 kete sewa dah siap2 kat airport kitorang sewa kete avanza dengan MRP travel & tours RM100/day



 


aku bawak beg ni jer sbb mmg nak beli beg kat sana, beg yang ada dah rosak sumbat baju-baju cukup utk 4 hari 3 malam



lepas isi minyak semua, terus gerak ke hotel, ambik hotel Landscon betul2 depan the zone, underwater world, RM150/day family room boleh sumbat 5 orang sekali senang...

ni la rupa paras hotel yang kitorang duduk selama 4 hari 3 malam tu.. ok lar ada prob sikit2 tapi cepat diorang settlekan... 


view dari koridor hotel, ada swimming pool jugak tp tak sempat pun nak terjun tiruk :p



lepas jamak apa semua terus keluar balik lepak makan kat tepi airport
 

laksa ikan sekoq, banyak review cakap sedap ok la kita pi try :)

masing-masing order laksa sorang satu dengan air kelapa sorang sebijik... last-last semua kembong sendat senak perut :p








laksa dia pekat giler, sapa suka laksa pekat2 ok la kot... bagi aku biasa2 jer

laksa RM5
air kelapa RM5


lepas makan kitorang terus ke dataran lang tangkap-tangkap gambar, sbb nak dinner kat pekan kuah so terus je ke area sana

orang tak berapa ramai sbb bukan musim cuti sekolah... tenang jer langkawi bestttt!! 

posing-posing sakan sampai ada group chinese tak reti cakap melayu panggil kitorang ajak posing skali memeriahkan group diorang yang agak sendu :p terus havoc jadinya gambar group diorang







sempat menikmati pemandangan sunset kt sini Subhanallah cantik lama tak menikmati sunset tepi pantai :)



 lepas posing-posing survey coklat kt HIG kompleks yang baru tu, Wawasan n singgah world of perfume beli la jugak perfume satu utk aku satu utk hubby 

hubby - RM155 ( 50ml )
me - RM190 ( 50ml ) set with losyen, wrislet n coin purse

coklat tak beli pun hari 1st survey2 jer dulu..

dinner hari 1st kitorang makan kat EE burger, pekan kuah... pakai waze, boleh tahan la jugak nak mencari kedainya 2 kali pusing baru jumpa sbb terlindung skit food court 
 tu... 

tapi sangat berbaloi sebab burger dia sedappp.... 



hari 1st ni aku ambik lamb chop sedap jugak tp aku recommend burger dia mmg sedap daging buat sendiri kot... tebal






1 comment:

  1. Pergghhh outing ngan memember!! sempoi beb!! tak sabar nak tunggu entri hari seterusnya!! aku nak gi beli beg gak kat sana..bagus gak ko buat review pulau langkawi bleh la refer utk family outing nazar bulan 2 ni..buat besh besh tau

    ReplyDelete